top of page
Acupunctuur
Acupuncture

Het heeft een positieve invloed op het welbevinden van de mens. Het vergroot de natuurlijke weerstand, het verhoogt de pijngrens en het stimuleert de levenslust. In de acupunctuur maakt men gebruik van kleine naalden. Deze worden op welbepaalde plaatsen in onze huid geprikt. Ze werken pijnstillend en behandelen de aandoening.

Acupunctuur is zo'n 5000 jaar geleden in het oude China ontwikkeld en helpt bij veel klachten. Hoewel acupunctuur vooral bekend is als pijnbestrijding is het meer dan alleen een manier om pijn te verlichten. Een acupunctuurbehandeling kan uw gehele energiehuishouding verbeteren, zult u zich snel fitter en gezonder voelen. De klassieke Chinese geneeskunde ziet een aandoening als een verstoring van ons onze energiebalans . De behandeling is een middel om die toestand te normaliseren.

Oor acupunctuur

Ooracupunctuur is begin jaren ’50 van de vorige eeuw ontwikkeld door de Franse arts dr. Paul Nogier. Deze arts ontdekte dat het hele menselijke lichaam als het ware geprojecteerd is op de oorschelp: specifieke punten corresponderen met specifieke organen en systemen. Behandeling gebeurt door de reflexpunten van het uitwendige oor te masseren, door kleine verblijfsnaalden te gebruiken die een paar dagen blijven zitten. Uit onderzoek is gebleken dat ooracupunctuur een effectieve manier om chronische en acute pijn te verlichten.

bottom of page