top of page
Hot Stones Massage
Drukpuntmassage 2
Therapie

Aromatherapy massage 

 

Aromatherapy is een lichaamsbehandeling met geuren van etherische oliën. Deze bestaan uit kruiden, bloemen en andere plantendelen. Aromatherapie wordt vooral gebruikt bij klachten die samenhangen met spanningen, angst en slapeloosheid. De geuren werken in op het onderbewuste en brengen een verstoord zenuwstelsel terug in evenwicht.

Triggerpoints

Triggerpoints zijn pijnlijke contracties in spieren; kleine spierknoopjes kunnen voor veel klachten zorgen. Ze zorgen voor voortdurende spanning of verzwakking, die door kan werken op pezen of aanhechtingspunten. Vervolgens kunnen de klachten zich uitbreiden naar de gewrichten. Het doel van triggerpoint massage is om de bron van de klacht te achterhalen en te behandelen.

 

 

Hot Stone massage 

 

Hot Stone massage is een ontspannende massage met gebruik van hete stenen. De stenen zijn van basalt, een vulkanische steensoort die zeer rijk is aan ijzer en magnesium. Hierdoor kunnen ze warmte zeer goed opslaan, vasthouden en geleidelijk weer afgeven. De warmte van de stenen kunnen diep doordringen in de spieren, waardoor de spieren ontspannen. Dit is dus ideaal voor mensen die last hebben van gespannen en pijnlijke spieren.

Reflexzone hand of voet massage

 

Reflexzone massage is een natuurgeneeswijze die al duizenden jaren geleden door de Egyptenaren en Indianen werd toegepast.  Reflexzone gaat uit van het principe dat onder andere op handen, voeten en oren reflexzones liggen die corresponderen met de organen, klieren en andere delen van het lichaam.

 

Blokkades in het lichaam (storingen in de energie doorstroming) kunnen door deze zones  te behandelen opgeheven worden, zodat het lichaam weer in balans kan komen. Door deze behandeling wordt het zelfgenezend vermogen van het lichaam geactiveerd. Reflexzone therapie is een holistische therapie, waarbij niet alleen gekeken wordt naar de klacht, maar ook naar de leefwijze van de cliënt.  Reflexzone therapie werkt ontspannend wat de cliënt tot gelegenheid geeft om anders naar zichzelf en naar zijn klachten te kijken.

 

 

Hydromassage 

 

Bij de meeste massagemethodes is het van belang voor de massage van billen, rug en schouders op de buik te gaan liggen. Dit is voor sommige mensen lastig. Tijdens het liggen op de buik wordt de wervelkolom onnatuurlijk gestrekt en dat geeft spanning. Als de cliënt de gehele behandeling op de rug mag blijven liggen, met de benen licht gebogen en ondersteund door een knierol, komt dat de rust en de ontspanning ten goede. Geen gedraai meer of het steeds opnieuw zoeken naar een prettige houding. Het warmwaterkussen ondersteunt de wervelkolom optimaal en de warmte zorgt al snel voor ontspanning.

 

 

Ayurvedische massage 

 

Een zachte, energetische massage van het lichaam waarbij gebruik wordt gemaakt van speciale, warme oliën. Het gebruik van warme oliën en steeds herhalende, lange, rustige massage-strijkbewegingen geven van uw hele lichaam een gevoel van ontspanning en brengen uw lichaam in een innerlijke balans. Deze massage activeert de lymfe- en bloedsomloop en draagt bij aan het zelfherstellend vermogen van het lichaam.

bottom of page